Verksamhetsplan


Verksamhetsplan 2024

Källetorps Ridsällskap planerar följande verksamhet under 2024:

Ridskolan

· Ridskolelektioner för vårterminen startar måndagen den 8 januari. Under påskveckan är det ingen lektionsridning, och vårterminen avslutas den 17 juni.

· Gemensam sommaravslutning den 18 juni.

· Datum för höstterminen bestäms senare.

· Julshowen planeras att delas upp på 2 tillfällen 2024, så att alla ska hinna visa upp sig utan att kvällen blir för lång.

· En teorisatsning kommer att göras under året genom inskaffande av nytt material.

· En prova-på-grupp för vuxna planeras mot slutet av vårterminen, på 5-10 gånger.

Möten

· Årsmöte 10 februari på Källetorp kl. 15:00

· KRUS Årsmöte 3 februari

· Föreningen deltar i möjligaste mån med någon representant på informationsträffar eller olika möten av intresse som arrangeras av Skånes Ridsportförbund, RF-SISU Skåne och Ängelholms kommun m.fl.

Tävling

· Om intresse finns kommer lag att anmälas i vårens serier, Allsvenskan div 3 Hoppning (ponny+häst) samt Allsvenskan div 4 Dressyr (ponny+häst). Om intresse finns kommer lag även att anmälas till någon av höstens serier i Hoppning.

· Dressyrtävling ponny 1* ansökt till 29 juni.

· Klubbmästerskap i dressyr och hoppning på Källetorp under allhelgonahelgen 2-3/11

· Eventuella övriga klubbtävlingar eller arrangemang planeras under lämpliga helgdagar då det inte kolliderar med ridskoleverksamheten efter överenskommelse.

Utbildning

· Kurs för Grönt Kort kommer att hållas i början av året.

· Ytterligare Grönt Kort-kurser, andra kurser eller föreläsningar kommer att anordnas när behov och ett antal deltagare finns anmälda. Säkerhet och hästkunskap ska prioriteras och måste alltid uppdateras löpande. Andra områden som kan vara aktuella under året är mental träning och ”avsutten” träning för ryttare, som det inkommit förslag om och som inte hanns med under 2023. Flera förslag inkom också i samband med höstens vuxenaktivitet som styrelsen tillsammans med Ridskolan skall utvärdera och se vad som går att jobba vidare med.

· Vi ska även arbeta med att kontinuerligt förbättra föreningskunskaperna både i styrelsen och bland medlemmarna i stort.

· Utveckling för våra ledare eller medlemmar ska ges genom anmälan för intresserade till olika kurser via Skånes Ridsportförbund, RF-SISU Skåne eller andra organisationer som kan passa för verksamheten när tillfällen finns.

Ungdomssektionen KRUS

· Under 2024 skall styrelsen fortsätta att arbeta för att stötta ungdomssektionens återupptagna arbete.

· Käpphästaktiviteter tillsammans med KRUS och Ridskolan kommer att genomföras under året.

Andra aktiviteter

· En gemensam resa till Falsterbo Horse Show under sommaren planeras.

· Fler aktiviteter för gemenskap och förbättring välkomnas och fler medlemmar som gärna ställer upp med tid och engagemang för allas fortsatta trivsel och möjligheter till utveckling. Förslag på aktiviteter, föreläsningar och liknande får gärna lämnas till styrelsen.

Styrelsen för Källetorps Ridsällskap

Januari 2024