Verksamhetsberättelse


Verksamhetsberättelse 

2021-01-01 – 2022-12-31 

Källetorps Ridsällskap har under året haft 6 styrelsemöten. 227 medlemmar (220 kvinnor och 7 män) betalde medlemsavgift för 2021 och blivit registrerade i Riksidrottsförbundets system och IdrottOnline.  

2021 har varit ett år med fortsatta restriktioner från covid-19 men även vissa lättnader, så ridskoleverksamheten har klarat sig bra och utbildningen har fortsatt utan större bekymmer. Man har också jobbat för att följa de restriktioner som folkhälsomyndigheten satt upp.   

Källetorps Ridsällskap anordnade en lokal tävling i dressyr för ponny söndagen den 27 juni på Källetorps anläggning. Det blev tyvärr bara 9 starter i år, men var ett trevligt arrangemang och med mycket lärdomar hur föreningen kan anordna lokala tävlingar på vår egen anläggning. Det klasser som reds var LC:1, LB:1 och LA:1.  

Lördagen den 6 november anordnades det Klubbmästerskap hoppning på Källetorps anläggning i Starby. Ett stort startfält i år med 46 starter. En mycket uppskattad dag med många fina och trevliga  runder av våra medlemmar.  
Klubbmästare i hoppning ponny blev i Lilla rundan Tuva Steen Iderup på ridskoleponnyn Daisy-Bell, Stora rundan ponny blev Elina Eek Björklund och ridskoleponnyn Bob, och klubbmästare till häst blev Martin Sjögren och ridskolehästen Bernard.  

Det anordnandes även käpphästklubbmästerskap där Clara Hernius segrade på sin käpphäst Leila.  

Klubbmästerskapet i anordnades söndagen den 7 november, ett trevligt startfält på 14 starter och många tävlingsdebuter. Klubbmästare i dressyr på ponny blev Debora Tängmark på ridskoleponnyn Casino och klubbmästare på häst blev Daniela Knutsson på sin häst Bonheur.     

Ridskolan har varit aktiv under året med att hålla kurser och aktiviteter under loven för alla åldrar. 

Grönt kort kurs har anordnats av Marie Knutsson under året.  

Källetorp RS har under 2021 haft 15 ryttare som löst tävlingslicens.  

Styrelsen har under årets gång arbetat mycket med det administrativa, bland annat har vår hemsida fått sig ett lyft. Det har även gjorts ett enormt arbete inom idrott online för att förenkla arbetet med närvaro rapporteringen av våra lärgrupper.  

Styrelsen för Källetorp Ridsällskap  

Februari 2022