Aktuellt


Välkommen till 2024

måndagen den 8 januari, börjar vårterminen 2024 för ridskolan på Källetorp och sista dagen med lektioner är 17 juni. Det är uppehåll i lektionerna hela påskveckan dvs måndag 25/3 – måndag 1/4 (Annandag påsk). Övriga röda dagar och lov, pågår verksamheten som vanligt. Det kommer att bli en gemensam sommaravslutning den 18 juni, boka datumet redan nu!

Årsmöte 2024

10/2 2024 klockan 15:00 på Källetorp
Föreningen bjuder på fika vid mötet, vi ber medlemmarna anmäla till klubb@kalletorpsrs.com så att vi kan se till att ha tillräckligt med fika.
Årsmöteshandlingar kommer vara tillgängliga på anslagstavlan i ridhuset på Källetorp en vecka innan mötet i enlighet med stadgarna.
Alla medlemmar är välkomna!
Hälsningar
Styrelsen

Lagtävling hoppning och dressyr

Under våren hoppas vi kunna ha lag i både Hoppning, Allsvenskan Div 3 Häst och Ponny, samt Dressyr, Allsvenskan Div 4 Häst och Ponny. För att kunna delta i ett lag med någon av ridskolans hästar/ponnyer måste du kunna ta hand om hästen/ponnyn, själv kunna ordna med transport m.m. Är du intresserad av att vara med i något av lagen – anmäl till Marie Knutsson på SMS 070-5390213 senast 15 januari. Obs att både vuxna och ungdomar kan delta i samma lag!
Mer information om seriebestämmelser, som vilka dressyrprogram som gäller, finns på https://skaneridsport.se/distrikt/skane/nyheter/skanes-tavlingsnyheter/2023-11-22-anmalan-till-varens-serier-ar-oppna

Grönt-kort

Kurs kommer att arrangeras nu i januari, anmäl till Marie Knutsson på SMS 070-5390213 senast 15/1.
Vad är Grönt Kort? Grönt kort är ett bevis för att du som ryttare har de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att tävla, och består av 2 delar, en som görs på webben och en som görs på plats på Källetorp. För den som är över 14 år är det obligatoriskt att ha Grönt kort, för ungdomar under 14 år är det målsman/vuxen person som ansvarar för ungdomen som ska ta Grönt kort. Mer info finns på https://ridsport.se/distrikt/skane/utbildning/gront-kort
Kursen är öppen även för dig som inte planerar att tävla, i mån av plats.
På plats-tillfällena blir söndagen den 21/1 kl 14-16:30, lastning och transportregler samt onsdagen den 31/1 kl. 17-19, utbildning och tävling, individuella mål, hur man kommer dit, vilken häst passar till vad. Webbdelen ska vara avklarad innan den 21/1. Kostnad 700 kr + registreringsavgift för webbkursen.

Foto/film

Vi vill ännu en gång påminna om att det endast är tillåtet att fotografera egen anhörig (och häst) när inga andra personer kommer med i bild. Det är heller inte tillåtet att filma lektionerna, som vi tidigare meddelat, pga GDPR. Även som privatperson skall man ta hänsyn till att inte andra personer kommer med ofrivilligt på film och därför har vi valt att sätta ett förbud för filmning. Filmning i undervisningssyfte kan göras av ridlärare vid speciella tillfällen, efter överenskommelse i gruppen.

Aktiviteter

Om det finns önskemål om aktiviteter, skicka gärna ett mail till klubb@kalletorpsrs.com så ser vi vad vi kan göra.

Medlemsregister Källetorps RS

För att kunna ha bättre och snabbare kontakt med våra medlemmar, behöver vi komplettera/uppdatera medlemsregistret! Hjälp oss, genom att fylla i formuläret nedan. Vänligen, Styrelsen Källetorps RS

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeu7cTWXb4J9g56EAMYucHgMOoEzK7Y4-ayhGrJGTFPTz3sbA/vi